• Omgeving
  • Bereikbaarheid

Duras

Generale repetitie in Kasteel DurasHet kasteel van Duras is een van de meesterwerken uit de regio Aquitaine.
Geniet van de magische sfeer van het kasteel!
14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk, wordt in Duras groots gevierd met o.a. ’s avonds een dansavond.
Jaarlijks terugkerende evenementen in het dorp zijn onder meer het Fête de la Madeleine en het Fête des Vins.

Bergerac

Bergerac, Zuid-FrankrijkBergerac in de Dordogne, het centrum van de Perigord Pourpre, en tot 1790 de hoofdstad van de Perigord.
Het was een echte handelsstad. Het vrachtverkeer over de Dordogne voor export maakte de stad voornaam, totdat het vervoer over het spoor en de weg in ontwikkeling kwam. Ook de wijncultuur gaf de stad een groot aanzien. Met name de witte wijnen van Chateau de Monbazillac waren beroemd. Tevens de Franse hoofdstad van de tabak.
Natuurlijk is de stad ook bekend door het toneelstuk van Edmond Rostand (1897) over Cyrano de Bergerac (1620-1655). Een Parijzenaar die zich de titel van Heer van Bergerac toe-eigende. Rond 14 juli wordt er jaarlijks de Table de Cyrano georganiseerd, het feest gewijd aan alle heerlijkheden uit de Perigord en rond 15 augustus het feest van Roxane, en u begrijpt wel dat dit ook uitsluitend om heerlijk eten gaat.
Bekend als halteplaats voor de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Saint-Émilion

Saint Emilion, wijnbouw in FrankrijkHet mooie dorp Saint-Émilion is wereldberoemd door zijn wijnen. In dit deel van de Bordelais wordt al sinds de 3de eeuw wijnbouw bedreven. Daardoor heeft het waarschijnlijk de langste traditie van het hele wijnbouwgebied.
In 1999 werd het ‘rechtsgebied’ Saint-Émilion op de werelderfgoedlijst geplaatst vanwege het landschap gericht op wijnbouw en de historische monumenten in de stad en omliggende dorpen.

Plum Village

Plum Village, Zuid-FrankrijkPlum Village is de meditatiegemeenschap van Thich Nhat Hanh in de omgeving van Bergerac, in Zuid-Frankrijk. Thich Nhat Hanh is boeddhistisch monnik, zenleraar, vredesactivist, schrijver en dichter. Hij richtte Plum Village op in 1982.

Hoe bereikt u Esclottes?

Per vliegtuig (met afhaalservice of huurauto op vliegveld)

Van Schiphol of Brussel Airport naar Bordeaux met Air-France/ KLM of Ryanair.
Van Rotterdam naar Bergerac met Transavia.
Van Brussel-Charleroi naar Bergerac met Ryanair.
Informatie: Bekijk de websites van de luchtvaartmaatschappijen of kijk op vliegticketszoeken.nl

Per trein (met afhaalservice of huurauto bij het station)

TGV op allerlei mogelijke manieren.
Informatie: www.voyages-sncf.fr of www.treinreiswinkel.nl

Eigen vervoer

Vanaf Parijs richting Bordeaux. 20 km voor Bordeaux de afslag Libourne. Daarna richting Bergerac (D 936), St. Emilion, Ste. Foy la Grande, Duras, Esclottes. Of vanaf Parijs via Limoges, Brive-la-Gaillarde, Périgueux, Montpon, Ste. Foy la Grande, Duras, Esclottes
GPS coördinaten: 44¤42.584;  0¤09.385  (TomTom)